Et liv i sjøkanten

Utsikt over parken

Byens flotteste boligpark

Med Skir skapes en ny bydel med attraktive og unike bokvaliteter. Her blir alt lagt til rette for et levende og inkluderende bomiljø. Det store parkområdet i midten inviterer til lek og rekreasjon for store og små. Et flott område man kan ta med seg familien og venner for en rolig og trivelig stund med de man er glad i. Ettersom all motorisert trafikk blir ledet inn i et underjordisk parkeringsanlegg er hele parken bilfri. I den sørlige enden av Skir utvikles det arealer for næring som fyller området i tilknytning til parken med utadvendte aktiviteter. Blant annet planlegges det en eksklusiv sjømatrestaurant i disse lokalene. Vi ønsker å utvikle dette stedet slik at Skir blir et spennende og unikt sted å bo.
 

Strandpromenaden

Med Skir blir strandpromenaden fra sentrum til Folkeparken komplett. Rundt Skir strekker promenaden seg fra marinaen på nordsiden til parken og næringsarealene på sørsiden. Et flott område der man kan spasere seg en rolig tur, eller kanskje legge inn en treningsøkt med joggesko og sykkel. Er man av den dristige sorten kan man ta turen ned en av trappene fra promenaden og teste badevannet.
 

Nært det meste

Skir får en sentral beliggenhet hvor det meste er innenfor rekkevidde. Innenfor en radius av 1 km har man tilgang til både butikk, teater, trening og ikke minst Tromsø sentrum. Alt innenfor gangavstand. Sydspissen og Telegrafbukta er snaue 2 km unna, og frister en tur i lysløypa skal du ikke lenger en litt over en km før du spenner på deg skiene.

 

Tilpasset en aktiv livsstil

Aldri før har flere mennesker bedrevet så mye fritidsaktivitet som i dag. Men med en aktiv livsstil følger det ofte et behov for utstyr, som igjen utgjør et behov for plass. Plass til oppbevaring, plass til vedlikehold og reparasjon. Å bo i leilighet kan være en utfordring med så mye ting som tar så stor plass. 

På Skir har vi tilrettelagt for at en aktiv livsstil enkelt kan opprettholdes selv om man bor i leilighet. Plassert på den sørlige siden, med store vindusflater og utgang til promenaden har Skir en stor, innendørs sykkelparkering. Her blir det plass til både oppbevaring og reparasjon, samt lading for de som har el-sykkel. 

Kajakk har lenge vært nesten umulig å få med seg i leilighetslivet. Men på Skir er det avsatt plass til kajakkoppbevaring i samme rom som syklene. Store dører ut til promenaden og trapper ned til sjøkanten sikrer enkel sjøsetting og opptaking av kajakken.  

For de som liker den kalde årstiden best, og teller dager til puddersnøen ligger mykt over fjellene eller drømmer om krispe, nykjørte skispor har vi laget et eget skirom med adkomst både fra garasjeanlegget og promenaden. Her blir det muligheter til å kjøpe seg et eget, låsbart skiskap med plass til både ski, taver, støvler og hjelmer. Skiene kan preppes og smøres i smørerommet og man er klar for det hvite eventyret.